Equip

IPX-Colabordador-Clara Peya

Clara Peya

Pianista i compositora. S’ha graduat en piano clàssic a l’ESMUC (2007) i ha cursat estudis Superiors de jazz i modern al Taller de músics. Ha estudiat durant més de 12 anys amb el professor Leonid Sintsev amb qui va seguir la seva formació al Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg (Rússia).

En l’àmbit de la música moderna i el jazz els seus professors han estat Joan Monné, Joan Díaz, Roger Mas, Txema Riera o  Marco Mezquida.

Ja ha presentat sis discs sota el seu nom: Declaracions (2009), +Declaracions

(2010), Tot aquest silenci (2011), Tot aquest soroll (2013), esPIral (2014) i Mímulus (2015) on han col·laborat músics com Silvia Perez Cruz, Judit Neddermann, Toni Pagès, Vic Moliner, Alessio Arena, Ferran Savall, Aleix Tobias, Adrià Plana, Dídac Fernández o Pau Figueres entre d’altres.

És cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe l’Era

de les Impuxibles amb qui han estrenat quatre espectacles multidisciplinaris Tot

és fum (2012), Mrs.Death (2013), (A)murs (2014) i Limbo (2015) que han fet temporada a Barcelona. També han estrenat al Palau de la Música (desembre 2015) Llum de paraula, un espectacle creat especialment pels 50 anys d’Enciclopèdia.

Compositora de diverses músiques per espectacles de teatre i dansa com

Garbuix Circ d’hivern de Nou Barris (2015), Mares i Filles de David Pintó (2015) 4Carmen Òpera de butxaca (Peralada 2015), Rudo de Manolo Alcántara (Grec 2014) Clownic del Tricicle (2013) o Best of you de La Intrusa Danza (2013), amb qui ha fet gira per Sud-Amèrica.

Ha sigut segona directora musical de La nit de Sant Joan de Dagoll Dagom.

Ha participat en discos d’artistes com Elena Gadel, Alessio Arena, Toni Pagès, Pulpopop o El niño de la hipoteca i ha tocat amb diferents formacions per tot Espanya i a Mèxic, França, Anglaterra i Rússia.

Actualment està treballant en el seu setè disc, en Pluja amb Guillem Albà, Homes Foscos amb David Pintó i fent la música del documental Enfemme.

Llum de Paraula - foto Estudi Carmel

Ariadna Peya

Formada en dansa a Barcelona, ha realitzat cursos a Nova York, a Londres, a Israel i a Berlín amb coreògrafs internacionals. Complementa la seva formació de dansa amb cursos d’interpretació i de piano.

Ha treballat com a ballarina en musicals : Grease, el musical de tu vida, Flashdance i Vinegar Dances. Ha coreografiat videoclips de grups com Soraya, Xazzar, Corderoy’s i Clara Peya, i ha estat coreògrafa dels espectacles de l’Always Drinking Productions i de l’espectacle Plug’n’Play. Co-creadora de les peces Cheers i Spark de projectes AO juntament amb Olga Lladó.

Al 2011 funda la companyia Les Impuxibles amb Clara Peya. Ha fet la la coreografia de Tot és fum, primera producció de la companyia (2012 a la Nau Ivanow), Mrs. Death, un diàleg amb Espriu (2013 versus teatre) i (A)murs, a Love story ( 2013-2014 versus teatre), Limbo (2015-2016 teatre gaudí), LLum de Paraula, estrenat al desembre de 2015 al Palau de la Música; un espectacle pels 50 anys d’Enciclopèdia Catalana i ZIP, estrenat a la sala Hiroshima (març 2016). S’ha encarregat de col.laborar en la part de moviment d’espectacles com Mares i filles (de David Pintó i Clara Peya), Le llaman Copla (de La Barni Teatre), Homes foscos ( David Pintó), Nine (de Mariona Castillo), Pluja (projecte de Guillem Albà i Clara Peya) i El despertar de la primavera (Spring awakening) d’Origen Produccions.

Actualment està treballant en Aüc, proper espectacle de les Impuxibles.

Porta catorze anys en la docència, durant els quals ha treballat en diverses escoles i workshops ( Som-hi Dansa, ESART, Musique, NunArt,  Eòlia, Memory, Renata Ramos, Elite Dance, AnaGaryCía, Slam Dancing Productions, Dance esCool…)

PRODUCCIÓ

IPX-Colabordador-Gràcia Camps

Gràcia Camps

Productora d’espectacles i audiovisuals i Regidora.

Graduada en Producció Audiovisual i d’Espectacles a l’EMAV. Ha estat ajudant de  producció de diversos espots promocionals del Premi d’arquitectura de la Fundació Mies Van der Rohe. Ha produït i dirigit el curt Les coses que importen guanyador de la Menció especial del jurat del concurs Dona’m cine. Ha dut la gestió i la programació cultural de l’associació EL Brot (2008-2012).

Ha fet de meritòria de producció a Focus (2013) durant la producció de: El Zoo de vidre (dir: Josep Maria Pou/ Teatre Goya-Codorniu), Fer Riure és un Art (Teatre Condal /amb Joan Pera), Losers (La Villarroel), Mares! (Teatre Condal) i  La Partida (dir: Julio Manrique / Teatre Romea). Ha estat de productora executiva de Babet, cuina a tres veus (Versus Teatre 2014) amb la companyia Les Cot.

Ha fet de regidora en les tres edicions del Trans-Art-Cabaret, l’esdeveniment escènic del FIRE! (2013-2015) Ha produit l’espectacle Desdèmona (Sala Muntaner 2014) amb la companyia La Mandona. Ha fet d’ajudant de producció i diverses regiduries en el festival internacional d’improvisació de Berlin IMPRO2015.

COL·LABORADORS HABITUALS

IPX-Colabordador-Miriam Escurriola

Míriam Escurriola

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Actualment treballa com a directora i creadora per la companyia l’Era de les Impuxibles amb la Clara i l’Ariadna Peya sota els llenguatges contemporanis de la dansa-teatre, la música en directe i el videoart. El 2015 estrenen “Limbo” (Teatre Gaudí) i anteriorment els muntatges “Mrs.Death. Un Diàleg amb Espriu” i “(A) Murs. A love story”. Consolidant així una trajectòria després de la repercussió artística seu primer projecte amb la companyia, “Tot és Fum” (IPAM / Festival Grec 2013)
També com a intèrpret en el muntatge “Viure sota vidre” (Círcol Maldà i Sala Beckett 2014) amb laCosa.
Anteriorment com a intèrpret i co-directora a la creació col·lectiva “Gènesi … una idea d’Europa” amb OnStage (temporada 2012 al Teatre del Raval i Premi al Millor Espectacle de la MTB 2.0). I com a adjunta a la direcció a “El projecte dels bojos” amb La Barni Teatre (Teatre Almeria, 2011).
La seva faceta com a creadora li ha fet partícip de la creació “Cabaret incívic “, de” Wamba Va “de J. Pedrals, G. Altaió, I. Escofet i M. Sales i de diverses càpsules de creació com a artista resident d’AREAtangent. És fundadora de la Cia. Las Perras, on és creadora i intèrpret de “Perill: prohibit el pas” i “Odi, odi bastant” (Premi Especial del Jurat a la X Mostra de Teatre de Barcelona).
En televisió ha participat en les sit-com “Casting”, “Contactes Xtranys” i “Xtranys” per a la XTLV i en la sèrie “De moda” de TV3.
En doblatge ha treballat en les sèries “El Dr. W” i “Flying Squirrels” (Magoproductions / TV3-K3).
Compagina la seva activitat artística amb la docència a Barcelona i nivell internacional. És artista col·laboradora al programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin en l’àmbit estatal. Des de fa quatre edicions és professora del Màster en Lideratge Polític (UAB-UAM) en la matèria de Tècniques Teatrals aplicades a la Comunicació. Ha estat professora convidada a les jornades de Teatre Italià de l’Escola de l’Espectador, Espai Brossa.
Ha impartit diversos workshops d’entrenament actoral i màscara a Polònia, Portugal, Finlàndia, Alemanya i Itàlia.
IPX-Colabordador-Mariona Castillo

Mariona Castillo

Barcelona, 1983

Diplomada en Performing Arts Music, amb menció d’honor, per la Universitat de Paul McCartney, LIPA. I professora titulada de la tècnica Voice Craft (Certified Master Teacher in EVTS).

Comença a treballar professionalment als 15 anys en les companyies Zum-Zum Teatre i Va de Bòlit amb les que protagonitza diferents espectacles de teatre musical familiar fins els 19 anys.

Als 21 anys es trasllada a Madrid per protagonitzar, al costat de la Nina, Mamma Mia! (Stage Entertainment), durant tres temporades al teatre Lope de Vega de Madrid i una temporada al BTM de Barcelona. Quant a musicals de gran format, protagonitza també Què, el nou musical (A.Mañas, M.Guix, A.LLàcer) al Teatre Coliseum, Cop de rock (Dagoll Dagom)al Teatre Victòria i Guapos&Pobres (T.Martín, X.Torras) al Teatre Goya. I també és la solista del Musical Participatiu en dues temporades al Caixa Fòrum.

Pel que fa al teatre musical de petit format i creació, destacaria El projecte dels Bojos (Cia.LaBarni), i Mares i filles (C.Peya i D.Pintó), també al costat de la Nina, per la qual ha estat nominada a millor Actriu de Musical als Premis Butaca 2015.

Amb la cia. LesImpuxibles, ha participat com actriu-cantant en els espectacles (A)mursLimbo i Llum de paraula.

Quant a docència ha donat classe de cant a l’Escola Memory, a Eòlia, al grau superior del Taller de Músics, entre d’altres. I actualment imparteix tècnica de cant i teatre musical al grau universitari d’Esart, cos i veu dins la formació Dalcroze a l’Institut Joan Llongueres, i entrenament per a cantants professionals a nunArt.

Compagina els concerts del seu segon disc NUS, junt amb el guitarrista Marc Sambola, amb la gestió del centre de creació nunArt.

Llum de Paraula - Foto Estudi Carmel

Tatiana Monells

Va començar formant-se en dansa a l’escola Coco Comín a Barcelona, i segueix els seus estudis a Madrid, Londres, Nova York i Los Angeles, amb coreògrafs internacionals, en les disciplines de jazz, contemporani, claqué i hip hop entre d’altres. Ha treballat a musicals com “Grease, el musical de tu vida” (Barcelona, Madrid i gira),

“Chicago” (Barcelona, Madrid), “El Molino”, “Follies” (Mario Gas), “Más de 100 mentiras”( Joaquín Sabina), “Marta tiene un marcapassos” i ” Los 40, el musical” (Madrid)
Ha treballat a programes de televisió com Operación triumfo, Avanti, Pasapalabra i Mira quién Baila. Ha participat com a ballarina en videoclips de cantants com David Bustamante, Natalia o Clara Peya.

Ha treballat per firmes com Nike i Desigual. Ha aparegut com a ballarina a les pel.lícules “Fuga de cerebros 2” i “Solo química”. Va ser professora de dansa clàssica i jazz durant quatre anys. Amb l’Era de les impuxibles va participar coma intèrpret a “Tot és fum” estrenat al maig a la Nau Ivanow i posteriorment dins del IPAM Grec i LIMBO, estrenat al teatre Gaudí al 2015. Ha format part com a ballarina del projecte HEART Ibiza, de Cirque du Soleil i Ferran Adrià.

Jorge Velasco

Jorge Velasco

Format en interpretació a Nancy Tuñón-Jordi Olivé, -Shackespeare amb Pepa Fluvià – moviment amb Mercedes Boronat – Meisner amb Frank Feys- Coach amb Anna Sabaté – Interpretació amb Boris Rotenstein. Format en cant amb Xavier Torras, Joan Vázquez, Mamen Marquez, Mariona Castillo i Juan antonio Vergel. Format en dansa clàssica, jazz, contemporani i hi hop a Barcelona Madrid i Nova York.

En teatre ha treballat a Grease el musical de tu vida ( Barcelona i Madrid), Blancanieves Boulevard (Teatro de Madrid), Cop de Rock( Dagoll Dagom) , Tot és fum i Mrs. Death, un diàleg amb Espriu (Les Impuxibles), Cer0sinceros ( Miniteatres), Carmen (Gataro),  Flor de Nit, el cabaret (Gataro), Guapos & Pobres (Teatre Goya)

Ha realitzat dos curtmetratges Leratgo , dirigit per Xavier Miralles i Pangea dirigit per Clara Santolaya.

En televisió ha treballat a La Riera TV3, Casi Angeles (Argentina), Gavilanes i Águila Roja (TVE)

IPX-Colabordador-Olga Lladó

Olga Lladó

Nascuda el 1986 a Barcelona. Comença la seva carrera professional a l’Institut del teatre en l’especialitat de contemporani. Un cop finalitzada la seva carrera realitza el workshop internacional a Praga becada per l’Institut del teatre. A partir d’aquí treballa durant uns mesos amb la companyia Hungarian theatre Gödöllo, de Atilla Egherazi. El 2008  es finalista en el concurs nacional de danza de Castellón premiada amb quatre becas (Cia.OD, CND…).

Posteriorment comença a treballa amb la companyia Aracaladanza, de Enrique Cabrera, fent gira nacional i internacional fins el 2011 com a intèpret, i actualment en la producció “NUBES”. També ha treballat amb la companyia tarragonina Plan B, Umma Umma dance, la productora MEDEM production, Cia. Sonia Rodriguez, Cia. Les Impuxibles.

Iniciada també en acrobàcia, trapeci aeri i corda llisa (circ). Com a creadora a creat la peça Symbiosis, guanyadora del premi del public en el festival de comèdia i dansa de Miraflores, amb Almu Lúa.  I “Cheers” duet amb a Ariadna Peya, www.projectesao.wordpress.com. Coreografa de l’espectacle MOBILUS de la companyia Addaura Dansa el 2015.

Durant la seva trajectòria ha tingut professors com: Ramon Oller, Bebeto Cidra, Marta Munsó, Asun Noales, Sonia Rodriguez, Keith Morino, Victor Ullate, Angels Margarit, Daniel Abreu, Fernando Lázaro, Roberto Olivan, Lidia Wos, Lali Ayguadé, Natalia Viñas, Guillermina Coll, entre d’altres.

IPX-Colabordador-Anna Sabaté

Anna Sabaté

És actriu, directora, formadora i coach. Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre, graduada en Tècnica Meisner, titulada en Coaching i Lideratge , Máster Practitioner en P.N.L. i Màster en Coaching executiu I personal. Completa la seva formació amb cursos i seminaris de dansa, veu i interpretació de la mà de docents i directors com Phillipe Gaulier, Theatre de la Complicité, Magda Puyo,  Julian Boal, Lisa Akesson, Linda Wise, Mercè Boronat, Anatoli Vassiliev, Krystian Lupa, Carles Alfaro, Dugald Bruce-Lockhart, Owen Horsley, Andrés Lima, Judi Wilson i Centre Roy-Hart Theatre, entre d’altres.

Com actriu ha interpretat obres de Molière, Oscar Wilde, Fassbinder, Dario Fo i Franca Rame, Jean Cocteau, Àngel Guimerà, Josep Ma Benet i Jornet, Arthur Schnitzler, August Strindberg, Tankred Dorst, Gabriela Zapolska, Ernesto Caballero, Michel Azama, Oriol Grau, Toni Cabré, Jordi Faura, Virginia Woolf, Manuel de Pedrolo, així com obres de creació i investigació teatral.

Actualment compagina la seva carrera como actriu i directora impartint cursos d’interpretació, veu i consciència corporal a l’Institut del Teatre, coaching personal i empresarial i classes d’interpretació de Tècnica Meisner.

IPX-Colabordador-Marc Rosich

Marc Rosich

Dramaturg i director d’escena, és membre de la productora Teatre Obligatori i forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona, on actualment sol impartir classes. També és professor de dramatúrgia a l’ESAD de l’Institut del Teatre i a l’ESAD Eòlia.

Les seves darreres estrenes han estat Em parlen! dins el projecte Llibràlegs (Temporada Alta), UTILITAT PROGRAMADA (Tantarantana)  LIMBO amb música de Clara Peya (Versus Gaudí), el musical Fang i Setge, amb Marc Angelet i Josep Pedrals, música de Salvador Brotons (Olesa), l’òpera Bazaar Cassandra, música d’Enric Palomar (Neukölner Oper Berlin), l’òpera Cantos de Sirena música de Howard Arman amb Carlus Padrissa / La Fura dels Baus (Theater Luzern / KÖLN OPER ), i les direccions d’escena de 4Carmen (Festival de Peralada / Neukölner Oper Berlin), Woyzeck de Büchner (Sala Beckett) i Dido & Aeneas de Purcell (Cor Jove de l’Orfeó / Palau de la Música).

Entre les seves obres originals també es troben La dona vinguda del futur  (TNC, Premi butaca millor espectacle infantil), Car Wash (Romea / Stuttgart), Rive Gauche (Sala Muntaner), N&N (Sala Beckett), Party Line (Sala Beckett), De Manolo a Escobar (Condal Surabaya (Romea), Copi i Ocaña (Almeria Teatre / Tantarantana). Ha signat les adaptacions teatrals de Pedra de tartera de M. Barbal (TNC), Mequinensa de J. Moncada (TNC), Mort de Dama de Ll. Villalonga (TNC), Falstaff a partir de Shakespeare (CDN Madrid), Hedda Gabler d’Ibsen (Teatre Lliure), Las dos bandoleras de Lope de Vega (Cia Teatro Clásico Madrid), Fuegos de M. Yourcenar(Mèrida / Festival Grec), L’odissea d’Homer (Temporada Alta / Festival Grec).

És col·laborador habitual de Calixto Bieito, amb qui ha signat la dramatúrgia d’espectacles com Leonce und Lena de Büchner (Munich), FORESTS a partir de Shakespeare (Birmingham / Barbican Londres / CDN), Camino Real de T. Williams (Chicago), El gran teatro del mundo de Calderón (Freiburg) Voices (Copenhaguen), Don Carlos de Schiller (Mannheim / Grec / CDN), Tirant lo Blanc de J. Martorell (Romea / Berlin / Frankfurt Premi de la Crítica millor adaptació) o Plataforma de Houllebecq (Romea / Edimburg).  Com a llibretista també ha estrenat la cantata Rambla Llibertat amb Albert Carbonell (Auditori), i les òperes Java Suite (Basel / Peralada) Lord Byron, (Darmstadt / Liceu) i La Cuzzoni (Darmstadt / L’Auditori), totes tres amb música d’Agustí Charles.

Foto Laura Carrau

Laura Vilar

Laura Vilar té una formació eclèctica, encara que inicia la dansa a Barcelona a l’escola Varium el 1998 en la qual rep una formació contemporània al costat d’Anna Sànchez. Després de passar pel grup de dansa de la UAB, dirigit per Carles Sales, inicia la seva trajectòria professional en companyies com: Trànsit, Hermanas de Castro, Salvatge cor, La Inconnexa, Lanònima Imperial, Compagnie Taffanel resident a Montpellier amb la qual segueix col·laborant, o Dance Theatre of Ireland.

Ballarina per Cobosmika company, amb la qual ha girat internacionalment amb la companyia de Russell Maliphant.

En la seva faceta com a creadora, ha presentat projectes com: L’Espera, La ment en dansa, [fi:l], Quan es mostrà en el matí…, El viatge de Penélope, La conferència Reflexions sobre la dansa o Uke-Nage, Tatlin’s Tower, You are so beautiful, Ocells, La Vida Era.

Direcció de la peça ZIP d’Ariadna Peya i Clara Peya.

Actualment artista resident permanent a nunArt Guinardó amb el projecte [vbuit] amb Miquel Barcelona.

En projecte: El Banquet. 

Laura Vilar actualment és professora a l’Institut del Teatre de Barcelona en tècniques i composició contemporània. Ha impartit classes tant a nivell nacional com internacional en centres com: CODARTS Rotterdam Dance Academy, Saineb dance company Istanbul, Universidad Linz Anton Bruckner, Varium, Àrea, Timbal, Eolia, nunArt, entre d’altres.

Directora del projecte de formació del Grup de Treball conjuntament amb Ona Mestre a nunArt Guinardó

Grau Superior en Humanitats per la UAB.

Màster d’estètica de l’art contemporani Pensar l’Art d’avui, UAB.

IPX-Colabordador-Jordi Berch

Jordi Berch

L’any 1999 comença la seva formació professional al Centre de Formació de tècnics de l’espectacle en viu (TTE), actualment segueix ampliant els seus estudis, tots relacionats amb aquest àmbit.

Ha combinat les seves funcions com a director tècnic i il.luminador a Els Pirates del Sol (Teatre del Sol), Els Justos i Tres tristos traumes (AlGalliner), Next to Normal (Escènics), Tot és fum (L’Era dels impuxibles), Festival NunOff 2010-2014 (NunArt), Espinete no existe (Aldán Company), Al-Andalús, Mientes más que Parpadeas, Àvida vida i Serrat Balla (Color Dansa), El Molinet Màgic, Roda, roda… Rodoreda i La nina del cap pelat (Engruna teatre), El Món del Màgic d’Oz, La increïble història d’en Peter Pan, La Volta al món en 80 dies, La Blancaneus, La Ventafocs i els Els Pastorets (Joventut de la Faràndula), 12 treballs (Crits produccions), Una nit qualsevol (Sui Generis), Que difícil és dormir sol… (Ad libitum). També ha realitzat diversos dissenys d’il.luminació com Milim (Divinas), Viure Sota Vidre (Col.lectiu la cosa), Best of you (La Intrusa Danza), Trilogia Romana (La Fura dels Baus), Mrs. Death, (a)Murs i Limbo (L’Era dels impuxibles), Working, L’oncle Vània, Dansa d’Agost (Teatre del Sol), No és tan fàcil (Estrena Morena), Dos punkis y un vespino (La Brava), Filage blog (Turonet Dansa), Triología Romana (La Fura dels Baus), Onze Llachs (Manu Guix), RRReforma (La Reial Companya de Teatre de Catalunya), Tots vos-tès semblen feliços (Fòrum 2004), Via Gagarin (Escena Alternativa), i ajudanties d’il.luminació com Què! El Musical (La Projectora). Ha treballat com a tècnic en productores i companyies com Tricicle (Exit, Slastic, Tricicle 20, Dinamita), Anexa (Un Fantasma a casa), La Projectora (Stalin), Fila7 (Una relación Pornogràfica, Boeing Boenig, Cancún), Mar Gómez (Aquí amanece de noche, Dios menguante), Logística de Guerrilla, Festival Internacional de Santander, Maria del Mar Bonet, Teatre-Auditori Sant Cugat, Teatre Arteria Paral.lel, Teatre Balañà, Teatre Barts,Teatre Apolo, Jorba-Miró Estudi Taller d’Escenografia, entre d’altres. El 2012 funda Contracorrent Producció tècnica (C2).